02 octombrie 2017
luni
Dacia, Siguranta Auto
Dacia Duster, rechemat in service din cauza claxonului pe volan

Mutarea claxonului pe volan pentru Dacia Duster a venit si cu o problema de dimensionare a instalatiei electrice, fapt care poate genera fum si/sau functionarea necorespunzatoare a airbag-ului frontal pentru sofer. Din acest motiv sunt rechemate in service 2.473 masini din Romania.

“Dacia a identificat posibilitatea dimensionarii incorecte a sistemului electric al claxonului, ceea ce poate provoca pierderea functiei acestuia si/sau aparitia de fum la nivelul comenzii claxonului de pe volan. In anumite situatii limitate poate apare o disfunctionalitate a airbag-ului sofer”, a anuntat producatorul auto.

Vizate de aceasta rechemare sunt 2.473 masini Dacia Duster comercializate in Romania.

Odata cu ultimele imbunatatiri aduse primei generatii Dacia Duster inainte de trecerea la a doua generatie, modelul a fost modificat inclusiv pentru a avea actionarea claxonului pe volan, pana la acest moment actionarea facandu-se prin apasarea in capatul manetei de semnalizare – un element de traditie care a tinut timp de peste 40 de ani la automobilele Dacia.

Iata ca aceasta modificare a venit si cu probleme la instalatia electrica.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de masini Dacia vizate de recall pot contacta si ei reteaua oficiala de dealeri si reparatori pentru a verifica daca automobilele lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.


Etichete: , , , , , , , , ,

Lasa un comentariu

3 Comentarii Pornit "Dacia Duster, rechemat in service din cauza claxonului pe volan"

Notifica-ma despre
avatar
Sorteaza dupa:   noi | vechi | votate
costi
Cititor

din cauza ca nu se actioneaza :))

cristian
Cititor

Semnalizarea nu prea se foloseste in Romania. Claxonul din plin…

ferry porsche
Cititor

o sa faca retrofit. dacia repune claxonu inapoi la maneta de semnalizare :)))))

wpDiscuz