01 septembrie 2017
vineri
Ford, Industrie
Adio, Ford B-MAX. Uzina din Craiova a produs ultimul exemplar

Uzina Ford din Craiova a produs vineri, 1 septembrie 2017, ultimul exemplar Ford B-MAX – modelul care a tinut in viata uzina auto in ultimii cinci ani. Pana in prezent au fost fabricate peste 280.000 unitati, iar iesirea din fabricatie a lui B-MAX lasa loc unui noi model, cu potential comercial semnificativ mai mare: Ford EcoSport.

Lansat in iunie 2012, Ford B-MAX a avut o cariera comerciala de putin peste cinci ani.

„De atunci si pana in prezent s-au construit aproape 280.000 de unitati, modelul de la Craiova inregistrand astfel performante bune in ceea ce priveste vanzarile.
Cu toate acestea, clasa mica a evoluat, iar monovolumele sunt inlocuite treptat de SUV-uri si crossovere. Aici se incadreaza si modelul EcoSport, a carui productie va demara in aceasta toamna la fabrica noastra din Craiova, in urma unei investitii de 200 milioane euro”, se arata intr-un anunt al Ford Romania.

In urmatoarele doua saptamani fabrica Ford din Craiova va intra in perioada de remont, urmand ca activitatea sa se reia incepand cu data de 20 septembrie, cand toata atentia se va orienta catre lansarea cu succes a productiei Ford EcoSport – o versiune imbunatatita fata de ce se vinde acum si inca neprezentata oficial pentru piata europeana.

Mai multe detalii despre „predarea stafetei” dintre cele doua modele, AICI.


Etichete: , , , , , ,

Lasa un comentariu

4 Comentarii Pornit "Adio, Ford B-MAX. Uzina din Craiova a produs ultimul exemplar"

Notifica-ma despre
avatar
Sorteaza dupa:   noi | vechi | votate
geo
Cititor

pacat,, era o masina foarte versatile
La romani nu prea prinde.
In schimb e plin pe sosele de harburi Passat, bmw, golf, land rover care se strica la fiecare 2 zile.

NuChiar
Cititor

S-o crezi tu ca se strica la ficare 2 zile. Rezista la toate tipurile de teren inclusiv , dune de nisip furtuni de praf, aproape desert.

Dan
Cititor

Dar nici nu trebuie sa prinda la romani. Problema e ca nu a prins nicaieri. 280 de mii de unitati in 5 ani, este foarte slab. Gandeste-te ca Fiesta s-a vandut in 300 de mii de unitati intr-un singur an, in Europa (2016).

costi
Cititor

a fost este si va ramane o masina urata….a fost vandut f slab

wpDiscuz