02 mai 2017
marți
Citroen, Opel, Peugeot
Opel va folosi tehnologie de la PSA Peugeot Citroen pentru viitoarea generatie Corsa

Opel va folosi tehnologie de la grupul francez PSA Peugeot-Citroen la noua generatie Corsa care va fi lansata in 2019, spune un reprezentant al companiei, citat de Reuters. Planurile s-au schimbat radical dupa ce in martie compania germana a fost preluata de grupul francez. Prima generatie Corsa a fost lansata in 1983, modelul subcompact ajungand la a cincea generatie. Anul trecut in Europa s-au vandut 262.000 unitati.

Corsa este construita in prezent cu tehnologie General Motors, insa ca urmare a preluarii companiei germane de catre PSA, pentru viitoarea generatie a modelului va fi folosita tehnologia franceza pentru ca marjele de profit sa fie mai ridicate, scrie publicatia germana Allgemeine Zeitung Mainz  Un reprezentant Opel a confirmat informatia.

Noua Corsa va fi al patrulea proiect cu PSA, dupa modelele Crossland X, Grandland X si Combo. Modelul va fi construit la Zaragoza, in Spania.

Corsa si-a gasit 262.000 de clienti in Europa anul trecut, fiind al patrulea cel mai vandut model de clasa B dupa Renault Clio, Volkswagen Polo si Ford Fiesta.

In 1997 se vindeu in Europa 500.000 de masini Corsa, insa cu timpul vanzarile au scazut, mai ales ca a crescuit mult si concurenta din piata. In 2005 vanzarile s-au apropiat de 300.000 de unitati, iar in 2013, inainte de lansarea noii generatii, au scazut spre 240.000 unitati.


Etichete: , , , , , ,

Lasa un comentariu

1 Comentariu Pornit "Opel va folosi tehnologie de la PSA Peugeot Citroen pentru viitoarea generatie Corsa"

Notifica-ma despre
avatar
Sorteaza dupa:   noi | vechi | votate
dgdghrf drtg
Cititor

un pas inainte considerand ca scapam de tehnologia fiat definitiv

wpDiscuz