14 aprilie 2017
vineri
Tesla Motors
Tesla va prezenta un camion electric si o camioneta

Elon Musk a anuntat ca Tesla va prezenta in septembrie o semi-remorca electrica, iar in 18-24 luni un camion 100% electric, celebrul antreprenor avand planuri mari in segmentul transportului de marfa. Daimler este una dintre companiile care fac teste cu camioanele electrice, insa marea problema este ca sunt necesare foarte multe baterii pentru ca autonomia sa fie decenta.

Musk si-a felicitat echipa pentru munca extraordinara facuta si a spus ca in septembrie va fi prezentat Tesla Semi Truck, iar peste 18-24 de luni va fi prezentat un pick-up truck electric.

Nu este prima oara cand Musk vorbeste despre viitoarele camioane. In iulie anunta in „Master Plan-ul” prezentat ca are de gand sa investeasca in dezvoltarea de vehicule mari de transport.

Musk a anuntat si ca modelul Roadster, primul model Tesla, lansat in 2008 si vandut pana in 2012, va avea un succesor tot decapotabil in anii care vin.

Marea problema a camioanelor electrice este ca au nevoie de baterii foarte voluminoase pentru a avea autonomie acceptabila, estimari ale Siemens aratand ca pentru ca un TIR sa aiba autonomie de 800 km, bateriile ar trebui sa cantareasca 25 de tone. Este insa de asteptat ca Tesla sa gaseasca o solutie pentru a le face mai eficiente, fiindca altfel camioanele nu pot ajunge in piata.

Surse: TechCrunch, Business Insider


Etichete: , ,

Lasa un comentariu

4 Comentarii Pornit "Tesla va prezenta un camion electric si o camioneta"

Notifica-ma despre
avatar
Sorteaza dupa:   noi | vechi | votate
UpYours
Cititor

Tesla prezinta foarte multe lucruri si ce mi se pare distractiv este ca le spune si preturile! Va mai amintiti bateriile pentru casa ,5000$, 15kwh inmagazinati, masinile la 30.000$ care au autonomie 400km? Incercati sa va cumparati asa ceva! Veti constata ca puteti sa va luati de la BMW sau baterii de la alte firme! Tesla produce publicitate si fara sa scoata pe piata peroreaza prewturi mici la baterii! Dar ei nu produc cu adevarat asa ceva! Nu poti cumpara la preturile balivernate de ei! Asa ca si camionul mi se pare o mare baliverna!

BodnarDan
Cititor

Ce BMW electric cu pretul de 30K $ are autonomie de 400km? 🙂
i3 porneste de la 35 de mii de euro si are o autonomie de de ~150km la banii aia. Singura versiune care se apropie de ~300km costa putin peste 40 de mii de euro dar are si un motor de scuter in el (REx).

trecatorul23
Cititor

Semi-remorca electrica? Semi Truck nu-i semi-remorca. E pur si simplu capul-tractor.

dan
Cititor

Odinioara, multe persoane nu concepeau ca ceva mai ''greu'' ca aerul sa poata zbura. Wilbur și Orville Wright au demonstrat contrariul
Deci, sa nu fim GicaContra si in materie de propulsare electrica. Ce naiba….!!!!!

wpDiscuz