01 martie 2017
miercuri
Dacia, Romania
Angajatii Dacia primesc si in 2017 salariu marit si prima. Conducerea spune ca salariile in uzina au ajuns la nivel de Cehia si Ungaria

Angajat Dacia (sursa - 0-100.ro)
Angajat Dacia (sursa - 0-100.ro)

Angajatii Dacia primesc in 2017 salariul marit, in doua transe, precum si o prima in urma rezultatelor comerciale si fianciare bune ale Dacia din 2016, a anuntat producatorul auto din Mioveni. Conducerea spune ca salariile de la Dacia sunt comparabile cu nivelul salariilor medii din tari precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) si conducerea compania au agreat cresterea salariului de baza brut pentru operatori cu 120 lei, incepand cu 1 ianuarie, completata de o crestere de 80 lei, de la 1 martie. In plus, toti angajatii vor primi o prima pentru rezultatul anului 2016 in valoare de 1.450 lei, brut, acordata in luna mai.

De asemenea administratia Dacia a informat partenerul social ca valoarea tichetului de masa va creste la 12 lei, din luna aprilie, si la 15 lei (valoarea maxima), incepand din luna octombrie.

Negocierile pentru noul Contract Colectiv de Munca (CCM) au demarat in urma cu mai multe saptamani si s-au incheiat miercuri, 1 martie.

„In ciuda faptului ca inflatia a fost negativa si ca TVA-ul a scazut, salariile operatorilor au crescut in 2015 si in 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia in 2016 a fost de aproximativ 5.000 lei, brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din tari precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia”, spune Dacia.

Compania precizeaza de asemenea ca obiectivul Grupului Renault in Romania este acela de a pastra competitivitatea in toate activitatile derulate, inclusiv in cea de fabricatie, pe platforma industriala de la Mioveni.

„Aceasta trebuie sa se mentina performanta alaturi de celelalte uzine ale Grupului Renault si in raport cu competitia”, subliniaza compania auto.


Etichete: , , , ,

Lasa un comentariu

1 Comentariu Pornit "Angajatii Dacia primesc si in 2017 salariu marit si prima. Conducerea spune ca salariile in uzina au ajuns la nivel de Cehia si Ungaria"

Notifica-ma despre
avatar
Sorteaza dupa:   noi | vechi | votate
alexandru
Cititor

5000 de lei brut inseamna 3500 ‘in mana’.Deci salariul mediu al unui muncitor necalificat in uzina este la fel cu cel al unui inginer cu experienta de 3 ani. BRAVO DACIA!!!

wpDiscuz