20 mai 2009
miercuri
Daimler, Tesla Motors
Daimler va cumpara 10% dintre actiunile Tesla

press-conf-1
press-conf-1

Seful sectiei de cercetare si dezvoltare tehnonologica al companiei, Thomas Weber, a anuntat marti seara (19 mai) ca Daimler va cumpara 10% dintre actiunile Tesla Motors.

Cele doua companii nu au specificat suma platita de Daimler, mentionand doar faptul ca este vorba de o cifra cu sapte zerouri.

Daimler s-a angajat sa ofere suport tehnologic si piese pentru Tesla, care ar putea fi folosite in noul sedan Model S.

De cealalta parte, Tesla va continua sa asigure bateriile pentru a doua generatie de masini Smart ED (electrice), care urmeaza sa fie produsa de Daimler in cursul acestui an.

Tesla se va concentra, de asemenea, si pe integrarea noilor baterii si a sistemelor de management al bateriilor de catre Daimler.

Afacerea va permite accesul Tesla la celulele lithiu-ion produse de Daimler, ca urmare a unor investii facute de catre compania germana in Li-Tec, un parteneriat intre Evonik si Daimler.

Weber a anuntat ca Daimler va incepe productia in serie a Smart-urilor electrice incepand cu anul 2012, urmanad sa produca cateva zeci de mii de unitati pe an.

Profesorul Herbert Kohler (care se ocupa de sistemele e-drive pentru Daimler) va lua loc in consiliul director al Tesla si va superviza dezvoltarea companiei americane.


Etichete: , ,

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Notifica-ma despre
avatar
wpDiscuz